HR-PODDEN om arbeidsinnvandring

white dandelion flower shallow focus photography
Photo by Nita on Pexels.com

Mange virksomheter er avhengig av utenlandsk arbeidskraft og arbeidsinnvandringen har økt jevnt og trutt etter grensene åpnet opp igjen etter pandemien. I dagens arbeidsmarked er vi heldige som fortsatt har noe arbeidsinnvandring, og det kan være mange årsaker til at noen med en annen nasjonal bakgrunn velger å bo og jobbe i Norge. 

Vi vet at det kan være vanskelig å få seg jobb i Norge hvis du er ny i landet vårt og spesielt hvis du ikke snakker norsk språk. Men det er mange flere utfordringer enn språk når du skal begynne å jobbe i et nytt land. Det er aldri enkelt å være ny på jobben, men hvis du i tillegg er ny til norsk kultur og arbeidsliv, så øker kompleksiteten betraktelig. 

I denne episoden, sammen med Anne Lise Heide, tar vi for oss kulturelt mangfold på jobben og ser på hva som kan være kritiske suksessfaktorer på din arbeidsplass hvis dere har arbeidstakere med en annen kulturell bakgrunn.

Nøkkelen til å lykkes med mangfold og inkludering ligger i kunnskap, og i denne podcasten vil du få innsikt i hva som kan være ulogisk og vanskelig å forstå for utenlandske arbeidstakere, slik at din virksomhet kan tilby bedre og smartere onboardingprogrammer, og kanskje også litt bedre ledelse for mennesker som skal lære seg å manøvrere i norsk arbeidsliv. 

Her er lenke til HR-poden.

Hvis du er nysgjering på mer, kan du også bestille boken min her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.